Verdens største fly får måske ikke lov at flyve igen

For nogle måneder siden hørte du måske om, at verdens største flyvemaskine var lettet og gennemførte en succesfuld testflyvning; at den havde et vingefang, der var cirka lige så langt som måneraketten Saturn V, og at flyveren skulle bruges til at sende satellitter i kredsløb om Jorden med ved hjælp af raketter monteret under vingerne. Måske kan du huske en artikel her på Rumrejsen20NU med titlen Verdens største fly kan være dødssejler om den enorme flyvemaskine Roc og virksomheden bag, Stratolaunch. Siden april har Roc ikke fløjet igen.

Nu står Stratolaunch til at lukke. Det fortæller fire unavngivne kilder til Reuters.

Det kommer ikke helt som nogen overraskelse: Virksomhedens grundlægger, Paul Allen, døde i oktober 2018, og det fik folk til at sætte spørgsmålstegn ved Startolaunches fremtid. I lang tid arbejdede virksomheden på at udvikle sine egne rumraketter, men det valgte man at opgive, og i stedet satse på den ældre, og til sammenligning med moderne raketter noget dyrere, Pegasus-raket udviklet af Northrop Grumman – et risikabelt valg i en tid, hvor der skyder virksomheder op verden over, som tilbyder billigere og billiger adgang til rummet.

Indtil videre har Stratolaunch ikke ville kommentere på Reuters kilder. En talsperson fortæller til Reuters, at virksomheden fortsat er “operationel”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s