VIDEO: Satellit går i stykker i kredsløb

Intelsat har endnu ikke oplyst årsagen, så det eneste vi ved er, at brændstofsystemet ombord på kommunikationssatellitten Intelsat 29E søndag den 7. april “tog skade”, og siden er forbindelsen til satellitten gået tabt.

Satellitten befinder sig i et geostationært kredsløb altså i næsten 39.000 kilomters højde. Virksomheden ExoAnalytic Solutions har været i stand til at filme satellitten med et teleskop, og i klippet ser man, hvordan brændstof og vragrester spyr ud i en sky omkring Intelsat 29E.

Der kan være flere foklaringer på, hvad der er gået galt; mikro-metereoitter, sammenstød med rumskrot eller en teknisk fejl i satellitten. Intelsat er ikke de eneste, der har oplevet problemer – i løbet af de seneste to år har der været problemer med en række andre geostationære satellitter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s