Israelsk rumskib smadret: Ramte Månen med over 500 km/t

Det lykkedes ikke den israelske non-profit organisation SpaceIL at lande deres ubemandede rumskib Beresheet på Månen torsdag aften. Rumskibet havde netop nået at sende et selfie tilbage fra indflyvningen, før tingene begyndte at gå galt. Mens Beresheet bremsede på vej ned mod den grå overflade i cirka ti kilometers højde mistede SpaceIL kort kontakten med den. De fik kontakt igen, men kunne konstatere, at der var et problem med rumskibets primære motor.

Det vides endnu ikke, hvad der præcist gik galt, men vi ved, at Beresheet faldt alt for hurtigt og ramte Månen med næsten 540 kilometer i timen, altså langt over de omkring 30 kilometer i timen, den var designet til at lande med. Et sted på Stilhedens Hav, det område Beresheet skulle have landet i, er der nu kun et lille krater tilbage, som vidner om det israelske rumskib.

Israel kan imidlertid være stolt, selvom det altså ikke lykkedes at lande. Det er nu det fjerde land til at ramme Månen og det syvende til at sende et rumskib i kredsløb. Det er første gang en privat organisation begår de bedrifter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s